11 December 2010

Makan Malam Akhir Tahun


ready2 mcm tak redy aje ni... okey...ready!! 1,2,3...cantek!!..

Berdebu blog bonda ni, hehehe....ujung2 thn ni macam2 keje kena siapkan. Nama aje cuti sekolah tapi keje tak abes2. Bonda ni belum bercuti lagi yang sebenar2 cuti. Kat umah pun buat keje sekolah, persiapan utk awal tahun 2011. Jadual Waktu belum siap lagi, tunggu guru yg bertukar masuk tak masuk2 pun alamatnya Januari nanti kena tukar jadual waktu lagi,huhuhu...tapi tahun ini merupakan tahun terakhir bonda buat jadual waktu. Lepas bulan Mei, tak perlu buat lagiiiiiiii...merdeka (3x),hehehe...Selalunya dari Januari hingga Mei sekurang-kurangnya 2 kali akan rombak jadual waktu. Tak apalah, tak jadi hal...perkara kecik aje tu.

Melarut-larut pulak bonda ni cete pasal jadual waktu. Sebenarnya nak cete pasal gambar kat atas tuuu...ah tu gmbr annual dinner sekolah bonda yg diadakan pd 9 Nov 2010 di Hotel Dorsett. Dah sebulan berlalu, tapi bonda ingin kenangi annual dinner ini kerana ini merupakan annual dinner terakhir bonda sebagai guru (huhuhu...sedih jg bunyinya). Walaupun majlisnya serba ringkas tapi ini merapatkan hubungan kekeluargaan kami. Kami dapat melupakan sebentar hal2 sekolah dan berbual mesra dalam suasana kekeluargaan . Tambah seronok melihat keletah anak2 cikgu terutama yang kecil2. Maklumlah cikgu2 sekolah bonda ramai yang muda2, jadi anak2 ramai yg masih kecil2. Tentu suasana seperti ini tak dapat bonda jumpa lagi selepas ini. Jadi biarlah ini menjadi memori indah bonda. Bonda sayang keluarga besar bonda ini. Banyak cerita dan peristiwa yang boleh dikenang sepanjang bonda di sekolah ini bersama mereka. Keluarga SKDC tetap D' hati Bonda.

1 comment: